Házbank.hu etikai kódex

1. Az ingatlanközvetítés minden lépését ismertetjük, javaslatainkkal segítjük ügyfeleinket az ingatlan felkészítésében és értékesítési árának kialakításában.

2. A munkánk átláthatóságát garantáló szerződéseinket aláírás előtt részletesen elmagyarázzuk és a gyakorlatban ezeknek megfelelően járunk el.

3. Felvesszük az ingatlan adatait, fényképeket készítünk, s ezeket rögzítjük nyilvántartó rendszerünkben..

4. Eladó és kereső ügyfeleink adatait – az adatkezelési szabályok betartásával – rögzítjük rendszerünkben.

5. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy minden rendelkezésünkre álló információt eljuttassunk minden érintetthez.

6. Egyes megbízásaink leggyorsabb értékesítése érdekében együttműködünk más ingatlanközvetítőkkel.

7. Kizárólag valós vevőknek mutatunk ingatlant, munkatársaink révén minden ingatlanbemutatáson részt veszünk és csak olyan létező ingatlanokat hirdetünk, melyekre van érvényes értékesítési megbízásunk.

8 .Az ingatlan megvásárlására vonatkozóan kizárólag valós szándéknyilatkozatokat és ajánlatokat kezelünk, mindenkor a tulajdonos utasításai szerint eljárva és egyúttal tiszteletben tartva, hogy azok elfogadása, vagy elutasítása kizárólag a tulajdonos döntése.

9. Mindaddig, amíg a felek között megállapodás nem születik és nincs elfogadott írásbeli ajánlat, minden beérkező ajánlatot továbbítunk, ha a tulajdonos másképp nem rendelkezik.

10. Bármilyen felmerülő kérdés, vagy probléma esetén ügyfeleink rendelkezésére állunk.

11. Keresztértékesítésnél elfogadottnak tekintjük a Házbank rendszerében elérhető értékesítésre vonatkozó adatokat (pl: átadott jutalék mértéke, esetleges levonások stb)

12. Partneriroda felé minden –értékesítéssel kapcsolatos- adatot azonnal közlünk és segítjük az irodák közötti információ áramlatot.

13. Partnerirodával szemben minden esetben etikusan járunk el, és elfogadjuk ha ezen pont nem betartása esetén Házbank rendszere korlátozhatja rendszerhez történő hozzáférésünket.